Truskawkowe wytwory maluchów

Sezon truskawkowy w pełni, najwyższa więc pora wykorzystać ten czas. Przedszkolaki zakasały rękawy i przystąpiły do działania. Przebierały truskawki, obrywały ich szypułki, wkładały owoce do blendera, by po chwili był gotowy sorbet truskawkowy do spożycia. Po dodaniu do sorbetu jogurtu, maluchy otrzymały przepyszny koktajl truskawkowy. Pomoc wychowawczyni ograniczyła się tylko do włączenia blendera. Jak smakowało widać to na zdjęciach, tym bardziej, że dzieci wykonały niemal wszystkie prace same. po skończeniu pracy, przedszkolaki wzniosły toast truskawkowy za zdrowie i pomyślność koleżanek i kolegów. To samo uczyniła pani dyrektor i stwierdziła, że sorbet jest doskonały i niesamowicie zdrowy. Przedszkolaki mogły wykonać te prace dzięki zawsze niezawodnym mamom, które dostarczyły dorodne truskawki. Były to panie: Karolina Durska, Karolina Jopek i Natalia Kubiak. Dzieci z wychowawczynią pięknie dziękują tym mamom.

Wykonanie sorbetu i koktajlu truskawkowego było kolejnym działaniem przedszkolaków w ramach przedszkolnej innowacji pedagogicznej.

Opublikowano: 21 czerwca 2017 19:19

Kategoria: Aktualności

Truskawkowe wytwory maluchów

Wyświetleń: 408

Wszelkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkolno - Przedszkolny w Tursku

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Aktualności i komunikaty dyrektora szkoły znajdują się w Biuletynie Informacji Publicznej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Tursku